Direct naar de inhoud.

RESIDENZ NEUKIRCHEN WILDKOGELBAHNEN
Top 17

IMG_0104 bewerkt

Ons nieuwe, exclusieve appartement ligt direct naast de gondel van het dalstation van de Wildkogelbahnen in Neukirchen
am Großvenediger. Deze unieke locatie bevind zich in het mooie Pinzgau Tal in het Salzburgerland, aan de voet van de Großvenediger.
Dit is de op drie na hoogste berg van Oostenrijk en deze ligt op de grens van Oost-Tirol met de deelstaat Salzburg.
De gondel geeft toegang tot het prachtigste wandel- en mountainbikegebied van de Wildkogel. Het appartement heeft een fenomenaal uitzicht
op National Park Hohe Tauern. Neukirchen am Großvenediger ligt vlak bij de bekende Krimmler Watervallen.

Het appartement is gelegen aan de rand van het centrum van Neukirchen, u kunt lopend uw boodschappen doen.

Een top vakantie voor gezinnen

Zwemmeer Neukirchen

Zwemmeer Neukirchen

Het gebied rondom het appartement nodigt uit om leuke uitstapjes met de kinderen te maken. In Neukirchen ligt een prachtig zwemmeertje, genieten voor de kinderen maar ook voor u. Aan de waterkant heeft u een mooi uitzicht op de prachtige alpenmassief van National Park Hohe Tauern.

Het National Park Hohe Tauern werd 20 jaar geleden opgericht rondom het Tauern alpenmassief. Het vormt een natuurlijke begrenzing tussen enerzijds het Salzburgerland in het noorden en anderzijds Karinthië, Oost-Tirol en Zuid-Tirol (Italië) in het zuiden. Tegenwoordig behoort het Nationalpark tot de mooiste en geweldigste landschappen ter wereld. De hoogste bergtoppen van Oostenrijk (de Grossclockner en de Grossvenediger), uitgestrekte gletschers, imposante bergwanden en donderende watervallen vindt u in dit National Park Hohe Tauern.

De Krimmler watervallen vormen een onvergetelijk schouwspel, dit uitstapje mag u dan ook niet missen! De Krimmler watervallen, met een valhoogte van in totaal 380 meter, zijn de grootste en hoogste
van Europa!
Kaprun met de gletscher (Kitzsteinhorn) op 3.029 mtr hoogte of de Hochgebirgsstauseen is ook zeker een bezoekje waard.
Na dit wonderschone natuurbezoek is het altijd leuk om een bezoek aan Kaprun af te sluiten met een ritje in de zomerrodelbaan, de Maisiflitzer.

Voor kinderen is het zonder verkeer heerlijk en veilig spelen in o.a. Hexenwasser te Söll; genieten in de grootste natuurspeeltuin van de Alpen,
60 vrolijke en natte stations, spelen met Alm water, magische waterpompen, sluisjes en het Hexen Bos. s Zauberwelt te Ellmau; met het treintje
(Hartkaiser Bahn) naar boven waar zich 4.000 m2 kinderspeelpark bevindt met o.a. een houtsnijhut (zelf doen), doolhof, magisch regenwoud en
een boomkroonpad. Alpinolino te Westendorf en Kaiserwelt Scheffau werken met hetzelfde ecologische thema, zonder saai te zijn kunnen kinderen
hier naar hartelust ontdekken, klimmen en spelen.

Typische Oostenrijkse dorpjes in de omgeving zijn:
Allereerst natuurlijk Neukirchen zelf, erg authentiek met een gezellig dorpsplein met een fontein. Terrasjes in overvloed van pizzeria tot ijssalon,
van kroeg tot Dorfsstube, Neukirchen heeft het.
Het levendige Mittersill, naast Hollersbach gelegen, met een leuk dorpsplein en heerlijke terrasjes.
Bij Zell am See kunt u heerlijk aan het water zitten of een elektrisch bootje huren.
Het mondaine Kitzbühel, ook wel het “Monaco van de Alpen” genoemd, en Sint Johann in Tirol zijn de meest karakteristieke Tiroler dorpen.

Avontuur, Actie, Intens Beleven…

flying fox Neukirchen

flying fox Neukirchen

Naast de heerlijke wandelingen en het mountainbiken kunt u kiezen voor nog meer avontuur, actie en intens uw vakantie beleven. In Neukirchen is een prachtig klimpark aangelegd. De spectaculaire Mega Flying Fox over de  Dürnbachschlucht, op een hoogte van 160 meter tokkelend van de ene berg naar de andere en weer terug. Adrenaline en veiligheid gegarandeerd, ook geschikt voor (kleine) kinderen.
Aanvullend kan de Hochseilgarten genomen worden. Hier spring je tokkelend van boomtop naar boomtop, via 30! stations, variërend van 8 tot 25 meter hoog.  Zwevend van boom naar boom terug naar het dal. Uiteraard wordt je volledig begeleid door een vakkundige coach.
In hetzelfde park is de Mega-schommel, springen en dan schommelen aan een touw van 25 meter op een hoogte van 70 meter, voor deze schommel heb je lef nodig.
Via dezelfde organisatie is het eveneens mogelijk om op de Salzach (de rivier die langs Neukirchen stroomt) te tuben, zie hierover voor de omschrijving van “tuben”.

Langs de Krimmler watervallen, over de Gerlos pas naar Mayerhofen in het Zillertal. Een prachtige route onderweg om te gaan TUBEN.
Tuben is op een binnenband een rivier afdalen, in dit geval is de rivier omsloten door een prachtige kloof met rotswanden tot 100 meter hoog.
Ook hier wordt in het Tubing center een wetsuit, reddingsvest, schoenen en een helm gepast. In een busje wordt u de bergen ingebracht.
Hier volgt een erg uitgebreide instructie; waden door het borsthoge water, liggend in de band op kant en een kleine waterval afdalen,
hoe op de band door het water te bewegen, af te zetten, watervallen te bedwingen.
En dan kan de 2 uur durende tocht beginnen. In een overweldigende natuur een rivier op een binnenband bedwingen, wild water stromingen, watervallen, overhangende rotspartijen. Knikkende knieën, ongekende adrenaline, adembenemende actie, wonderschone natuur. Dit is onvergetelijk.
Zoals genoemd is het “tuben” ook in het dorp Neukirchen te beleven op de rivier de Salzach.

Raften Taxenbach

Raften Taxenbach

Vlak naast Zell am See ligt het dorpje Taxenbach, hier kunt u RAFTEN, op verschillende niveaus, zodat dit een unieke familiebelevenis kan zijn als wel een extreme belevenis op volwassenen niveau. Op het raftingcenter wordt u een wetsuit, een reddingsvest en helm aangemeten. Daarna wordt u naar de rivier gebracht waar een instructie plaatsvindt. En dan is het moment daar; door de bruisende rivier peddelen, kleine watervalletjes bedwingen, tussen rotsen door laveren. Één met de natuur, het water en de boot, dit moet je 1x in je leven gedaan hebben.

Naast raften en tuben is het ook mogelijk een CANYONING tocht te maken. Hier volg je op verschillende manieren de loop van de rivier door een kloof. Dit betekent wederom een wetsuit en een helm. Met de gids daal je af, soms abseilend , glijdend van een waterval, springend van 10 meter hoge rotsen in het bekken van de rivier, door het neerstortende water een natuur jacuzzi. Uiteraard kan dit op verschillende niveaus beleefd worden, een normale conditie en een zwemdiploma zijn al voldoende. Stort je letterlijk in het avontuur. Canyoning wordt door de beide genoemde rafting/tubing centers aangeboden en natuurlijk ook in Neukirchen

Gelegen midden in het hart van het golfparadijs Tirol en Salzburgerland

Golfspelers hebben het niet makkelijk in de Kitzbühler Alpen, er is bijna teveel keus! Met 5 prachtige golfterreinen in Kitzbühel www.golfclub-kitzbuehel.at en nog eens 8 in de onmiddellijke omgeving is het aanbod uniek in alpine gebied. Wat het golfspelen hier nog bijzonderder maakt, is het gevarieerde landschap waarbij elk golfterrein zich duidelijk van de anderen onderscheidt en natuurlijk de coulissen van de imposante bergwereld!
Golfclub Mittersill-Stuhfelden  www.golfclub-mittersill.at Temidden van de bergen van National Park Hohe Tauern ligt de redelijk vlakke Par 70 golfbaan welke is voorzien van beekjes en plassen. Terwijl u van een flight geniet, worden de kinderen professioneel bezig gehouden. Ook voor de viervoeter is oppas voor handen.
Golfclub Zell am See-Kaprun  www.golf-zellamsee.at Golfclub Zell am See-Kaprun is één van de mooiste en grootste golfbanen van Oostenrijk. Omgeven door een prachtige natuur van bergen, watervallen, beekjes liggen deze 3 prachtige golfbanen met in totaal 36 holes! GC Zell am See-Kaprun mag zichzelf de “leading Golf Course of Austria” noemen en biedt de verwende golfer alle uitdagingen. De 2 golfbanen “Schmittenhöhe & Kitzsteinhorn”liggen naast elkaar in een licht glooiende omgeving aan de zonzijde, hierdoor kunt u van mei tot oktober veelal de hele dag in het zonnetje uw beste swing slaan!een paar heerlijke uurtjes. Ook voor de viervoeter is oppas voorhand

Mountainbiken, met de fiets de naast gelegen gondel in

Mountainbiken in de Hohe Tauern

Mountainbiken in de Hohe Tauern

De Wildkogel Arena organiseert bijna iedere dag mountainbike tochten, voor uitgebreide info, de volgende link: http://www.wildkogel-arena.at/de/sommer/wildkogelaktiv/mountainbike-touren.html
Daarnaast heeft de Kitzbühler Alpen het kwaliteitskeurmerk “approved bike area 2010” verworven. Dit betekent: minimaal 20 uitgewerkte mountainbike-tochten, tochtenaanbod naar moeilijkheidsgraad,  bike-verhuur met gespecialiseerde fietsenmakers, competente adviseurs en last but not least; gratis bike-transport met openbaar vervoer of bergbanen!
Trails en tochten: Duidelijke wegbeschrijvingen, parcours, hoogteprofielen, routekaarten en GPS-route-tracks om te downloaden vindt u hier: www.kitzbuehel-alpen.com/nl/trails-tochten.